Oudersites

Goedkope, legale software bij Surfspot.nl 

Voor ouders met basisschoolleerlingen is er nu SURFSPOT.NL, een webwinkel waar u software voor thuis kunt bestellen. Uw kind kan nu zijn huiswerk of werkstuk met dezelfde pakketten maken als op school. De software wordt tegen een zeer lage prijs aangeboden dankzij de speciale onderwijslicentieregeling. Zo kunt u op SURFSPOT.NL Microsoft Office Professional voor nog geen 50 euro aanschaffen. En wat dacht u van de nieuwste antivirus- software of een upgrade van uw Windows besturingsprogramma.

Ga naar: www.surfspot.nl en klik op de button "Leerling op de basisschool ? " Na het invullen van de leerling- en schoolgegevens ontvangt u een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u toegang krijgt tot de SURFSPOT.NL winkel

Veilig internetten

Het veilig houden van kinderen die online actief zijn, kan een uitdaging zijn. Op deze site vindt u als ouder/verzorger een dossier omtrent het waarborgen van de online veiligheid van kinderen. Het dossier is tot stand gekomen met medewerking van verschillende professionals op het gebied van cybersecurity, online privacy, pedagogiek en mediawijsheid.


Cyberpesten, chatbox- engerds .... de verhalen over nare dingen die online kunnen gebeuren kent u vast. Op MijnKindOnline vindt u veel helder geschreven informatie over wat kinderen op internet doen, hoe u kindveilige sites vindt en wat u aan "internetopvoeding "kunt doen, of uw kind nu vier of veertien is.
www.mijnkindonline.nl 

Boeken lezen ....

Internet is leuk, maar vergeet het "ouderwetse "leesboek niet ! Op het Leesplein vindt u nieuws, spelletjes en besprekingen van en over boeken, voor kinderen in alle leeftijden. Prima online stop voor u richting boekhandel gaat !
www.leesplein.nl 

Zoekprogramma:

Een startpagina met meer dan 1100 onderwerpen. Voor de kinderen is er de seks- en geweldvrije site www.kinderpleinen.nl en voor u als volwassene zijn er uitgebreidere onderwerpen zoals: seksuele voorlichting voor mijn kinderen, filmpjes bij medische pleinen en veel Engelstalige sites.
www.pleinderpleinen.nl

Rekenspelletjes

https://wijzeroverdebasisschool.nl/rekenspelletjes/