Kindvriendelijke sites

Ambrasoft

Samen met uw kind oefenen met de software van school. In de klas kunnen alle kinderen met Ambrasoft werken. Dat kunt u thuis ook met de inlogcode die u van de leerkracht heeft ontvangen. Ambrasoft heeft  enkele kwalitatief hoogstaande (thuis)pakketten ontwikkeld:

voor groep 1 en 2: WOORDENSTART.
Met dit programma leert uw kind met plezier veel nieuwe woorden. Op dit moment zijn er 2 blokken uit, maar er komen steeds nieuwe blokken bij.

voor groep 3 t/m 8:  FAMILIEPAKKET rekenen en taal.
Voor rekenen komen de volgende onderdelen aan bod: rekenen tot 10- tot 20- tot 100- tot 1000 - tot 10.000 - klokkijken ( analoog en digitaal ) - breuken - procenten - maten en gewichten - geld - kommagetallen
Voor tafels de tafels 1 t/m 10 met de mogelijkheid een diploma te halen
Voor taal kun je woorden oefenen die op onze school worden aangeleerd. Je moet die woorden dan wel op de site van Ambrasoft downloaden. Kies dan voor:woordpakketten taal actief 3 ( nieuwst versie 2004 )
Voor werkwoorden kan uw kind regelmatige en onregelmatige werkwoorden oefenen.
Verder is er nog een onderdeel ontspanning. Uw kind kan daar puzzelen, tekenen, kleuren en spelletjes spelen.

Ga hiervoor naar: www.ambrasoft.nl 

Teleblik

Wil je weten hoe iets werkt of hoe iets ontstaat, dan is deze site uitermate geschikt om filmpjes te bekijken. Je meldt je eerst aan met een entree account en daarna met een 'digicode van onze school ' .Nu kun je van alles vinden over dingen waar je graag een antwoord op wilt hebben. Ook is deze site uitermate geschikt voor het voorbereiden van spreekbeurten, presentaties en het maken van werkstukken.
Ga hiervoor naar: www.teleblik.nl/po  

Surfsleutel

De surfsleutel is een portal boordevol links, spelletjes en ruimte om te chatten. Er wordt streng gecontroleerd zodat ongewenste elementen buiten de digitale deur blijven. Prettig: de duidelijke onderverdeling in leeftijdscategorieën en de hoeveelheid links.
www.surfsleutel.nl 

Voor de allerkleinsten: Sesamstraat

Deze site biedt van alles voor de kleintjes: van kleurplaten en spelletjes tot online voorleesverhalen. Kleurrijk en vriendelijk, een prima kennismaking met internet dus ! 
www.sesamstraat.nl

Wikikids

Wikipedia is voor veel basisschoolleerlingen vaak net te hoog gegrepen. Gelukkig is er Wikikids: een interactieve, Nederlandse  internet- encyclopedie die voor en vooral ook dóór kinderen wordt gemaakt, want welk kind weet zoveel van dino's, ridders en piraten als het uwe ?
www.wikikids.nl 

Rekenen 

Het rekenweb staat vol met rekenspelletjes, voor kinderen van groep 2 t/m 8. Zo worden rekenvaardigheden geoefend zonder dat kinderen het idee hebben dat ze Heel Erg Met School bezig zijn. In het forum kunnen ouders vragen stellen; bijvoorbeeld hoe ze het beste hun kind met rekenhuiswerk kunnen helpen.
www.rekenweb.nl 

Zoeken met Davindi

Davindi is een speciale zoekmachine; er wordt gezocht in een speciaal samengestelde onderwijscollectie. Denk daarbij aan webpagina's, video's ( bijvoorbeeld van SchoolTV ) en geluidsopnamen. Zoeken kan op schoolvak, maar ook op soort onderwijs.
www.davindi.nl 

Woordjes leren voor kinderen van groep 1 t/m 3:

Kinderen uit groep 1 t/m 3 kunnen met deze visuele zoekmachine hun woord- en taalbegrip ontwikkelen. Samen met Wroet de Mol gaan ze op zoek naar plaatjes van dieren en natuur, thuis, mensen, sprookjes, enzovoorts. Afbeeldingen gevonden ? Dan verschijnt het bijbehorende woord in beeld en geluid.
www.wroet.nl 

Werkstuk ? Klokhuis 

Op de site van tv- programma Het Klokhuis staan tientallen dossiers vol informatie en plaatjes. Bovendien staat er ook een "jathulp "bij, die uitlegt hoe je al die informatie en beeld van internet kunt halen. De onderwerpen zijn divers: van dyslexie tot computergames en van kernenergie tot haaien.
www.hetklokhuis.nl/lees/index.cfm 

Boeken lezen .....

Internet is leuk, maar vergeet het "ouderwetse "boek niet ! Op het Leesplein vindt u nieuws, spelletjes en besprekingen van en over boeken, voor kinderen in alle leeftijden. Prima online stop voor u  richting boekhandel gaat. 
www.leesplein.nl 

Kidsnet van Kennisnet: voor alle leeftijden

Een absolute aanrader is deze Kids- site van Kennisnet. Uw kind wordt vanzelf naar een bij zijn of haar leeftijd passende afdeling van de site geleid. Daarop veel links- naar verschillende vakken - spelletjes en handige themadossiers, bijvoorbeeld over zintuigen of film en tv.
www.kennisnet.nl 

Zoekprogramma voor kinderen: 
Op de volgende startpagina met meer dan 1150 onderwerpen vind je informatie, filmpjes, foto's en tekeningetjes over diverse onderwerpen. Verder staan er zelfcorrigerende online lessen, projecten, cursussen en voorlezen op.Meer dan 56.000 uitgeselecteerde linken staan voor je klaar om direct in je les te kunnen gebruiken.
www.kinderpleinen.nl 

Leerzame oefeningen
Er is een website speciaal gemaakt voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Voor kinderen is het een leuke site omdat er leuke ( leerzame ) oefeningen op staan.
Voor u als ouder is het een leuke site omdat u nu ook thuis met uw kind kunt oefenen voor allerlei vakgebieden. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Zo vindt u er educatieve spelletjes en vele goed bruikbare oefeningen voor o.a. rekenen, taal, spelling, topo, verkeer etc.
www.meestermichael.nl 

Werkstuk, verslag of spreekbeurt ?
Op de website van de openbare bibliotheken vind je informatie die prima aansluit bij de leerstof én bij je eigen niveau. Moet je een werkstuk maken of een verslag of een spreekbeurt houden ga dan naar:
www.schoolbieb.nl